Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Wie zijn wij

Over ons

Hotel-Restaurant De Tjongervallei is gelegen tussen het Tjeukemeer en de Tjonger, aan de Pier Christiaansloot in Delfstrahuizen bij Echtenerbrug.

Het Tjeukemeer ligt in het Zuid-Westelijk deel van Friesland tussen Lemmer, Wolvega en Heereveen.

Vragen van gasten aan Frans

· Peter: Welke producten uit de directe omgeving gebruiken jullie in de keuken? De snoekbaars uit het Tjeukemeer, de paling uit het meer, de hazen en herten uit de weilanden, en natuurlijk de ganzen hier uit de omgeving.

· Ganzen? Wat maak je daarvan? We roken de borsten koud, en maken er vervolgens carpaccio van, de poten gaan in de jachtschotel en van de jonge ganzen maken we ganzenrollade.

· Tette: Wat zijn jullie toekomstplannen. De komende 15 jaar zal er weinig veranderen, alleen wat extra grijze haren.

· Tette:Wordt het straks ook mogelijk om op (zwoele) zomeravond op het terras te dineren? Ja natuurlijk, misschien sta ik wel buiten te koken.

· Fred: Hoe belangrijk is het dat een gerecht goed oogt? Kwaliteit is één maar eten doe je met al je zintuigen dus ook met je ogen.

· Fred: Uit hoeveel gasten bestond de grootste groep die ooit bij jullie logeerde? Ja, dat was 55 gasten, het was een familie die een weekend een reünie had, we hebben een charterboot aan de kade gelegd, en daar sliepen 8 mensen op, hadden het erg leuk hoorde wij om 03.00 uur ‘s nachts toen ze aan de hoorn zaten.

· Fred: Waar krijgen jullie ideeën voor nieuwe gerechten vandaan? We lezen recepten en maken daar onze eigen draai aan en maken combinaties met lef.