Menu kaart

Voor u ligt de menukaart van hotel restaurant Tjongervallei. We hebben de kaart opgesteld met het idee dat er voor ieder wat bij moet kunnen zijn. Heeft u nog andere wensen dan weet Frans daar vast wel raad mee.

U kunt een keuze maken uit de voorgerechten, hoofdgerechten en de nagerechten voor € 32,50

of 2 maal een voorgerecht en een dessert voor € 26,50
of alleen een hoofdgerecht tussen € 19,50 en € 23,50.

Tevens hebben we een 5-gangen “Frans verras me maar”-menu, de prijs daarvan is € 42,50 met wijnarrangement € 60,00.
Kindermenu € 14,50.

We hebben speciaal bij deze kaart een wijnarrangement samengesteld hierbij is uit de wijnkaart een mooie selectie gemaakt en afgestemd op de gerechten voor € 19,50 p.p. met een glas champagne als aperatief met wijnarrangement € 24,50 p.p.

Voorgerecht

“Fisksop”
Een romige goed gevulde vissoep.

“Gele boltjes sop” (&&)
Een gele tomatensoep.

“Abramsop” (&&)
Een verfijnde soep van verschillende soorten mosterd.

“Botervis trio”
Carpaccio van botervis, gerookt en gemarineerd.

“Sop, sop en sop”
3 verschillende soepjes.

“Pastinaakbeignets” (&&)
Beignets met pastinaak met yogurtsaus.

Paddestoelgebakje (&&)
Verschillende paddestoelen in een deegje

“Geitenkaastapa’s” (&&)
Verschillende tapa’s met geitenkaas.

Hoofdgerecht

“Ganzenborstrollade”
Gevulde ganzenborst.

“Fryske Kalfsoester”
Kalfsoester met beerenburgmosterdsaus.

“Eineboarst”
Eendenborstfilet met sinaasappelsaus.

“Tonijnfilet”
Gebakken tonijn met pineausaus.

“Roodbaarsfilet”
Roodbaarsfilet met kruidensaus.

“Wyldguod”
Jachtschotel van het woud.

“Nuete broeijer daei mei geitetsiis” (&&)
Brandnetelpasta met geitenkaas.

Nagerecht

“Chocoladefondue”
Heerlijk alleen maar chocolade.

“Tsiisplanke”
Kaasplankje met een ode aan de zuivel.
*Glas rode port*

“natte Chocoladetaart”
De bekende combinatie met vanille ijs met chocolade.

“Warm appeltaartje van oma”
Appeltaartje met ijs en slagroom.

“Manderijnen papilotte”
Manderijn in een mandje met ijs.

Warme peer met geitenkaas
Warme Hollandse peer met gesmolten.

(&&) Deze gerechten zijn vegetarisch bereid.