Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Een nieuwe bestemming

Een nieuwe bestemming

In 1981 wordt de fabriek gesplitst, namelijk het poederlokaal en het grote kolenhok met de daarbij behorende grond en de rest van het perceel. Het grote poederlokaal werd verbouwd en vond bestemming als woning voor de fam. Kraak.

Men startte onder de naam “Reparatiebedrijf De Mar” en men kan bij dit bedrijf terecht voor de meest uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van metaal, landbouw en autoreparaties.

Eén gedeelte had nu eindelijk een goede bestemming. Het andere deel werd verkocht aan dhr. Bakker uit Urk. Bakker, die tevens visser was op een Urker kotter, verkocht op zijn beurt zijn gedeelte in 1986 aan de fam. Wels uit Drachten, die de zaak grondig verbouwde en er een rekreatiebedrijf in begon onder de naam “De Tjongervallei”.

* de tekst is vrij totstandgekomen, interpreterend naar deel 1 en 2 van Tusken Tsjukemar en Tsjonger samengesteld door L. van der Weide en K. Schippers. De boeken zijn nog beperkt aanwezig bij de receptie.